Hvem er jeg?

Mit navn er Karin, jeg er født i 1962, i en lille landsby i Holland,  og bor i Broby Overdrev, Sorø, med skoven i "baghaven". Jeg har boet i Danmark i mere end 30 år. Jeg har 3 voksne børn, 2 børnebørn og bor sammen med min kæreste i "det lille hus på landet", lige udenfor Sorø by.
 
Min interesse for den terapeutiske verden blev langsomt vakt i 1999, hvor jeg skiftede job fra erhvervslivet til en, dengang, lille institution. Den gang havde jeg en fornemmelse af, at jeg søgte noget, men jeg vidste ikke hvad. Det blev starten til en livslang udviklingsproces, fagligt såvel som personligt, og jeg tror aldrig den slutter.
 
Jeg har været med til at skabe rammerne omkring det terapeutiske behandlingsarbejde for psykisk syge børn, unge og voksne og har specialiseret mig i kvalitetsbeskrivelserne og koordinering af mange processer på min arbejdsplads.
 
Min interesse i malerkunsten blev vækket ved en "tilfældighed". Jeg tror nu ikke på tilfældigheder og finder ud af, at alting har sin plads og mening i livet. Jeg malede et maleri til min stue i 2008 og opdagede, hvilke glæde der lå i at "lege" med farverne og at skabe noget, helt ud fra mit indre.
 
Jeg kan huske, at jeg som barn og ung, tegnede og farvede meget og skrev digte. Men jeg lagde låg på da jeg kom i teenageårene. Jeg blev flov over de dybe følelser, jeg lagde i mine ting og blev ikke mødt af de voksne på en måde, jeg havde brug for.
 
At genopdage farverne, formerne og poesien var en stor gensynsglæde, der fik mig til at boble indeni. Jeg tog nogle malerkurser på aftenskolen og hos andre kunstnere og fik hurtig en følelse af, at jeg ville noget mere med kunsten.
 
I 2010 var jeg på Nordisk Seminar på Institut for Kunstterapi i Gadbjerg og blev overvældet af de mange muligheder og former, kunstterapien har. Efter et intro-kursus i 2011 søgte jeg om optagelse på den 4-årige uddannelse som diplom kunstterapeut, som jeg startede på i februar 2012.
 
Det var en lang, spændende, smertefuld, intens, interessant, vidunderlig rejse. Indeni mig selv, ud til andre mennesker og i teoriernes verden. Og sidst men ikke mindst: i den kreative proces.
 
I 2016 blev jeg færdig uddannet med specialet "Pardans mellem det feminine og maskuline - et samfund i ubalance" om det feminine og maskuline princip i integrativ kunstterapi. Meget af mine egne processer på min uddannelse handlede om at afbalancere disse 2 sider i mig selv. At få dem til at spille sammen på alle planer.
 
Jeg har arbejdet med klienter i kunstterapi siden 2014, gennemført en gruppepraktik på et kommunalt dagtilbud i Holbæk og har selv haft kunstterapeutiske udviklingsgrupper siden 2014. Jeg er i gang med at opbygge en selvstændig virksomhed, der vokser stille og roligt i takt med at jeg får mere erfaring.
 
Mine klienter består af voksne, der står midt i livet og kæmper med angst, stress, depression, sorg, parforholdsproblemer eller store udfordringer på deres arbejdsplads.
Af mennesker, der gerne vil finde ind til deres kreativitet.
Af unge og unge voksne, der føler sig meget presset i skolen eller på uddannelser.
Af unge voksne, der har en sindslidelse.
 
Vores samfund stiller meget høje krav til borgerne, og flere og flere mennesker bukker under og kæmper med at finde balancen igen. Som kunstterapeut kan jeg hjælpe og støtte med at finde frem til problemet og måder til at skabe balance og dermed en højere livskvalitet.
 
Jeg har en voksenpædagogisk grunduddannelse AVG og for at vedligeholde min faglighed er jeg medlem af Dansk Psykoterapeutforening (mpf) og af Foreningen af Integrativ Kunstterapi FIKT. Derudover står jeg løbende under supervision af en supervisor, der er musikterapeut og lektor på et universitet. Jeg deltager i faglige netværkskurser samt i kurser/undervisning i FIKT og på min arbejdsplads.
 
I mit arbejde med klienter og grupper ligger det mig meget på sinde at skabe tryghed, åbenhed og tillid. En god relation er nødvendig for at turde at åbne dig op og for at kunne være dig selv. Jeg får oftest at vide, at jeg giver meget af mig selv, og det er rigtigt nok, at jeg har en stor åbenhed. Dog giver jeg ikke mere ud af mig selv end det er relevant i øjeblikket og med omsorg og respekt for alles grænser.
 
Det er vigtigt, at du føler dig tilpas, velkommen og at du bliver mødt med et åbent sind og varmt hjerte. Det er nemlig på samme måde, som jeg gerne vil blive modtaget, når jeg kommer på besøg et sted.
 
Hvis du vil læse mere om kunstterapi og dennes metoder, kan du læse i menupunktet "om kunstterapi", hvor du også kan læse mine artikler og specialet.
Everdinck Kunst & Terapi v/kunstterapeut Karin v. Everdinck | CVR: 40129820 | Næstvedvej 51, 4180 Sorø - Danmark | Tlf.: +45 24 48 04 47 | everdinck@gmail.com