Stressforløb

Bli' stressfri med kunstterapi
 
Jeg tilbyder kunstterapeutiske (forebyggende)  stressforløb til virksomheder og institutioner. De foregår som et gruppeforløb. Varigheden af forløbet, indholdet samt antal gange aftales med virksomheder. Indholdet skræddersyes ud fra formål og behov.
 
For individuelle stressforløb, kan du læse mere her "individuel terapi". 
 
Stress er et resultat af en ubalance mellem krop og sind. Langtidspåvirkninger af f.eks. for store belastninger eller for høje krav (dem man selv stiller eller udefrakommende) sygdom, arbejdsløshed m.fl. skaber ubalance. 
Stress skal tages alvorligt, da den kan have andre følgevirkninger såsom angst, depression og blodkar- og hjertesygdomme. At være opmærksom på begyndende stress-symptomer såsom at køre konstant i et for højt gear, tankemylder, søvnproblemer, hjertebanken, for højt blodtryk m.m. er vigtigt - her kan der gribes ind og kurven kan vendes.
 
Årsagen til stress er kompleks - det er både udefra- og indefrakommende krav, der spiller ind. I et kunstterapeutisk stressforløb sætter vi fokus på at lære at MÆRKE og drage OMSORG overfor sig selv, sige fra, sætte grænser, stoppe op og geare ned. Tage (små) pauser, gå i naturen og være kreativ. 

Når man er kreativ, stimuleres begge hjernehalvdele – både højre og venstre – og dermed kan den indre balance genoprettes. Der hvor kunstterapi adskiller sig fra andre kreative processer er, at vi aktiv går ind i de skabte udtryk og gennemgår dem efter en metode, hvor både krop (følelser og sanser) og sind (logisk tænkning og intuition) får plads. Dette medvirker til genskabelse af den indre balance og har en beroligende effekt på nervesystemet.  Den kreative proces taler sit eget sprog gennem farver, former og symbolik. Vi undersøger, hvad de betyder for den enkelte og hvor han/hun kan koble dem sammen med sin livssituation. 

Kunstterapeutiske værktøjer og metoder
 
I kunstterapien kan vi anvende en bred vifte af værktøjer og metoder. Jeg bruger for det meste: 
- mindfulness
- male- og tegneprocessen
- formning med ler
- kollageteknik
Værktøjer som dyrekassen, fantasirejse (i form af afspænding) samt musikinstrumenter kan tages i brug, afhængig af klientens/gruppens interesser og behov.
 
Vi anvender kunstterapeutiske metoder som den aktive imagination (en central metode i Jungs psykologi, hvor vi gennem dialog aktiverer det ubevidste) og Abt’s billedanalyse, hvor vi gennemgår de kreative udtryk gennem nogle faser.
 
Alle kan være med i et kunstterapeutisk forløb. Det eneste der behøves er åbenhed og nysgerrighed og lysten til at reflektere. 
 
Praktiske oplysninger:
 
Gruppeforløb finder enten sted i Kits atelier i Sorø eller i et lokale, virksomheden/insitutionen stiller til rådighed.
Kontakt mig gerne for et tilbud, der kan skræddersyes efter jeres behov.
 
 
Everdinck Art Therapy v/Karin van Everdinck Diplom Kunstterapeut MPF | Næstvedvej 51, 4180 Sorø - Danmark | Tlf.: +45 24 48 04 47 | everdinck@gmail.com