Virksomhed/institution / Stressforløb

Kunstterapeutisk stressforløb

Fra tankemylder til ro

Jeg tilbyder kunstterapeutiske (forebyggende) stressforløb til virksomheder, fagforeninger og jobcentre. For mennesker, der arbejder med mennesker. De foregår som et gruppeforløb. Varigheden af forløbet, ind-holdet samt antal gange aftales med virksomheden. Indholdet skrædder-syes ud fra virksomhedens rammer og deltagernes behov.

For et individuelt stressforløb, kan du læse mere her kunstterapi i Sorø og kunstterapi i Roskilde.

Stress er et resultat af en ubalance mellem krop og sind. Langtids-påvirkninger af f.eks. for store belastninger eller for høje krav (dem man selv stiller eller udefrakommende) sygdom, arbejdsløshed m.fl. skaber ubalance.
Stress skal tages alvorligt, da den kan have andre følgevirkninger såsom angst, depression og blodkar- og hjertesygdomme. At være opmærksom på begyndende stress-symptomer såsom at køre konstant i et for højt gear, tankemylder, søvnproblemer, hjertebanken, for højt blodtryk m.m. er vigtigt - her kan der gribes ind og kurven kan vendes.

Årsagen til stress er kompleks - det er både udefra- og indefrakommende krav, der spiller ind. I et kunstterapeutisk stressforløb sætter vi fokus på at lære at MÆRKE og drage OMSORG overfor sig selv, sige fra, sætte grænser, stoppe op og geare ned. Tage (små) pauser, gå i naturen og være kreativ.

Når man er kreativ, stimuleres begge hjernehalvdele – både højre og venstre – og dermed kan den indre balance genoprettes. Der hvor kunstterapi adskiller sig fra andre kreative processer er, at vi aktiv går ind i de skabte udtryk og gennemgår dem efter en metode, hvor både krop (følelser og sanser) og sind (logisk tænkning og intuition) får plads. Dette medvirker til genskabelse af den indre balance og har en beroligende effekt på nervesystemet. Den kreative proces taler sit eget sprog gennem farver, former og symbolik. Vi undersøger, hvad de betyder for den enkelte og hvor han/hun kan koble dem sammen med sin livssituation.

Alle kan være med i et kunstterapeutisk forløb. Det eneste der behøves er åbenhed og nysgerrighed og lysten til at reflektere.

Praktiske oplysninger:
Gruppeforløb finder enten sted i Kits atelier i Sorø, i undervisningslokalet v/Kunstsmedjen på Musicon i Roskilde eller i et lokale, virksomheden / insitutionen stiller til rådighed.
Det kan både være et forløb fordelt over flere aftener eller om dagen.
Kontakt mig gerne for et tilbud, der kan skræddersyes efter jeres behov. Jeg udarbejder en beskrivelse af forløbet.
Referencer - FOA Sjælland

Deltagernes tilbagemeldinger:
"Forløbet gav mig nogle værktøjer, jeg havde brug for. Værktøjer til afstresning i daglig dagen. Jeg anbefaler forløbet til andre i allerhøjeste grad. Lokalerne var supergode til formålet” T.

"Jeg tilmeldte mig forløbet, fordi det lød spændende og det levede helt op til mine forventninger. Alle blev trygge ved hinanden på kort tid. Jeg har lært en del om mig selv." B.

"Den første gang skulle vi male vores følelser, jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle forholde mig, men inden aftenen var omme var jeg en afslappet og glad kursist. Underviseren er en meget rolig og tillidsvækkende person og gjorde det rigtig godt." G.

" En fantastisk underviser, som kun fortjener stor ros. Jeg vil helt bestemt anbefale forløbet til andre, og skulle der komme en opfølgning, er jeg helt klar. Stedet, hvor forløbet blev holdt, var også helt fantastisk." B.

"Den sidste aften skulle vi lave en kollage over, hvad der gav os energi, og hold da op nogle kollager og historier. Der blev jeg noget berørt. Dette er et kursus jeg gerne vil anbefale til andre" G.
Everdinck Kunstterapi v/kunstterapeut Karin v. Everdinck | CVR: 40129820 | Næstvedvej 51, 4180 Sorø - Danmark | Tlf.: +45 24 48 04 47 | everdinck@gmail.com