Stressforløb / Stressforløb med start 1.5.2019

Fra tankemylder til ro 1.5.2019

Et kunstterapeutisk gruppeforløb over 5 aftener
med start d. 1. maj 2019

 Målgruppe er voksne mænd og kvinder, der enten:
  • vil forebygge at blive stressramt 
  • eller udviser de første stress-symptomer såsom forhøjet blodtryk, glemsomhed, høj arousal i nervesystemet, hjertebanken, søvnløshed eller tankemylder
  • eller er sygemeldt med stress
Gruppen mødes 5 onsdag aftener, der er maks. 10 pladser, så reservér din plads allerede nu.
 
De 5 aftener har følgende overskrifter:
 
1. Mindfulness – hvem er du bag dine tanker?
2. Maleprocessen – leg med farver og former
3. Gøren og væren – den indre (u)balance
4. Strategier (selvomsorg - mindfulness - kreativitet)
5. Opsamling og evaluering: hvad får du med hjem?
 
Programmet for forløbet kan læses her
 
Jeg skræddersyer også gerne forløb for jobcentre, fagforeninger, institutioner og virksomheder. Kontakt mig for et uforpligtende tilbud.
 
Langtidspåvirkninger af for store belastninger eller for høje krav, sygdom, arbejdsløshed m.fl. skaber ubalance. Stress skal tages alvorligt, da den kan have andre følgevirkninger såsom angst, depression og hjerte/karsygdomme. 
 
At være opmærksom på begyndende stress-symptomer såsom at køre konstant i et for højt gear, tankemylder, søvnproblemer, hjerte-banken, for højt blodtryk m.m. er vigtigt - her kan der gribes ind og kurven kan vendes.
 
Årsagen til stress er kompleks - det er både udefra- og indefrakommende krav, der spiller ind. I et kunstterapeutisk stressforløb sætter vi fokus på at lære at MÆRKE og drage OMSORG overfor dig selv, sige fra, sætte grænser, stoppe op og geare ned.
 
Ved at fokusere på din vejrtrækning, ved at centrere dig selv i din krop, ved at tage et time-out et kort øjeblik, kan du berolige dit nervesystem i pressede situationer.
Ved at tage små pauser, gå i naturen, være kreative, stimulerer du højre hjerne, der skal aktiveres for at genoprette balancen. 

I kunstterapi stimuleres begge hjernehalvdele – både højre og venstre – og dermed kan den indre balance genoprettes. Der hvor kunstterapi adskiller sig fra andre kreative processer er, at vi aktiv går ind i de skabte udtryk og gennemgår dem efter en metode, hvor både krop (følelser og sanser) og sind (logisk tænkning og intuition) får plads.
Dette medvirker til genskabelse af den indre balance og har en beroligende effekt på nervesystemet.  Den kreative proces taler sit eget sprog gennem farver, former og symbolik. Vi undersøger, hvad de betyder for dig. 
 
Alle kan være med i et kunstterapeutisk forløb. Det eneste du behøver er åbenhed og nysgerrighed og din lyst til at reflektere. 
 
Praktiske oplysninger:
 
Datoer: 
1.5. - 15.5. – 29.5. - 12.6. - 19.6.2019 kl 18.30-21.30
Sted:
Kitkursus, Lange Løng 29, 4180 Sorø
Pris: 
300 kr pr. person pr. aften, i alt 1.500 kr ekskl.moms
Prisen inkl. materialer, kaffe/te, snacks
Betaling:
jeg fremsender faktura, som privatperson kan du betale i rater
Deltagere: 
Maks. 10 personer
Tilmelding:
Send en mail til everdinck@gmail.com      
Deltagernes tilbagemeldinger fra stressforløbet 2018:
 
"Jeg tilmeldte mig forløbet, fordi det lød spændende og det levede helt op til mine forventninger. Alle blev trygge ved hinanden på kort tid. Jeg har lært en del om mig selv." B.

"Den første gang skulle vi male vores følelser, jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle forholde mig, men inden aftenen var omme var jeg en afslappet og glad kursist. Underviseren er en meget rolig og tillidsvækkende person og gjorde det rigtig godt." G.

" En fantastisk underviser, som kun fortjener stor ros. Jeg vil helt bestemt anbefale forløbet til andre, og skulle der komme en opfølgning, er jeg helt klar. Stedet, hvor forløbet blev holdt, var også helt fantastisk." B.

"Forløbet gav mig nogle værktøjer, jeg havde brug for. Værktøjer til afstresning i daglig dagen. Jeg anbefaler forløbet til andre i allerhøjeste grad. Lokalerne var supergode til formålet” T.

"Den sidste aften skulle vi lave en kollage over, hvad der gav os energi, og hold da op nogle kollager og historier. Der blev jeg noget berørt. Et forløb, jeg gerne vil anbefale til andre" G.
Everdinck Kunst & Terapi v/kunstterapeut Karin v. Everdinck | CVR: 40129820 | Næstvedvej 51, 4180 Sorø - Danmark | Tlf.: +45 24 48 04 47 | everdinck@gmail.com